Komen Spam Menyerang

aku tak tau benda ni jadi pada korang ke tak?? tapi ianya terjadi pada aku. `komen spam menyerang` pada blog infraklia. kesemuanya anonymous.




semua komen ni terus masuk ke `spam` tapi ada gak yang terlepas. adakah benda alah ini biasa-biasa aje?? kalau selalu camni trafikk kira naik ke??


Petua Imam Syafie

"kelihatan beberapa hari yang sudah masih tiada idea untuk update blog, jadi di kesempatan ini hanyalah boleh copy paste dari emel yang dapat untuk berkongsi pada mereka yang memerlukannya. sama-samalah kita menghayati dan mempraktikannya. jika ada kesalahan pada info dibawah harap ditegur. sekian dari saya melaporkan."


4 PERKARA YANG MENGUATKAN BADAN
1. Makan daging
2. Memakai haruman
3. Kerap mandi
4. Berpakaian dari kapas

4 PERKARA YANG MELEMAHKAN BADAN
1. Banyak berkelamin (bersetubuh)
2. Selalu berasa cemas
3. Banyak minum air ketika makan
4. Banyak makan bahan yang masam

4 PERKARA YANG MENAJAMKAN MATA
1. Duduk mengadap kiblat
2. Bercelak sebelum tidur
3. Memandang yang hijau
4. Berpakaian bersih

4 PERKARA YANG MEROSAKKAN MATA
1. Memandang najis
2. Melihat orang dibunuh
3. Melihat kemaluan
4. Membelakangi kiblat

4 PERKARA YANG MENAJAMKAN FIKIRAN
1. Tidak banyak berbual kosong
2. Rajin bersugi (gosok gigi)
3. Bercakap dengan orang soleh
4. Bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR
1. Tidur Para Nabi : Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.
2. Tidur Para Ulama' & Ahli Ibadah : Mengiring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.
3. Tidur Para Raja Yang Haloba : Mengiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.
4. Tidur Syaitan : Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.


*emel lagi


TIPS AMALAN PEMAKANAN SIHAT

  • Makanlah makanan yang halal dari segi syarak dan punca rezeki yang digunakan untuk membeli makanan.
  • Amalkan memulai makan dengan sekurang-kurangnya "Bismillah" dan menyudahi dengan "Alhamdulillah".
  • Jangan makan dan minum sambil berdiri, berjalan atau baring.
  • Biasakan rehat makan (puasa Isnin dan Khamis) bagi menyihatkan perut.
  • Jangan makan makanan yang terlalu panas atau terlalu sejuk (makanan / minuman yang baru dikeluarkan dari peti ais atau penggunaan ais tidak digalakkan.
  • Kurangkan makan makanan berminyak (bergoreng), berlemak dan berkolestrol.
  • Kurangkan makan makanan mengandungi garam dan gula yang tinggi.
  • Kurangkan minuman manis, mengandungi kafein dan gas.
  • Elakkan makan makanan mengandungi bahan perasa, bahan pengawet, MSG, dan bahan pewarna.
  • Amalkan minum jus buah atau makan buah-buahan seperti kurma, betik, pisang dan lain-lain pada awal pagi. (Petua orang dulu-dulu ialah mulai makan / minum benda-benda yang belum bermasak pada awal pagi.
  • Disyorkan makan nasi sehari sekali sahaja jika tidak bekerja kasar. Pilih lauk yang seimbang dari segi zat dan vitamin.
  • Biasakan makan makanan / minuman berasaskan kacang dan bijirin kerana ia adalah sumber protin dan bahan terbaik untuk kecerdasan minda..

Sekiranya anda mampu mengamalkan perkara diatas, Alhamdulillah. SEKURANG-KURANGNYA ANDA TELAH MENUNAIKAN KEWAJIBAN IAITU MENJAGA KESIHATAN TUBUH BADAN YANG DIKURNIAKAN OLEH ALLAH SWT.


* by emel

Menang GiveAway/Cabutan Bertuah dari eyriqazz

yehaa..untuk kali keduanya, kali pertama kat sini. contest yang disertai ni dia. tak sia-sia join mana-mana contets yang ada. dan hasilnya memang berbaloi-baloi. nilai hadiah yang dimenangi bukan ukuran tapi kepuasan bila berblogging dengan dapat mengenali antara bloggers yang lain.


tu dia..saya sudah kena


trimas untuk brader GTO dan Alisya kerna gatal tangan cabut keluar nama 'Arek' tu. keputusan lain boleh semak kat sini. tinggal lagi 2 kategori yang dipertaruhkan, tak tau le mana yang dah menang ni masih tersenarai lagi ke tak??


Maria Ozawa a.k.a Miyabi Scandal

seperti biasa bila ketiadaan idea untuk update blog, aku suke kongsikan emel-emel yang aku dapat untuk korang sume. mungkin ade yang dah dapat mungkin ade yang tak. pada yang suke trimas, yang tak suke buat-buat suke ok.

tengok pada tajuk entri agak kelucahan bila nama itu digunapakai, tak tau le ade yang kenal ke tidak minah ni. bukan itu yang aku nak tunjukkan, tapi scandal dia dengan 'en kacang'. yang ni sume memang kenal lah. scandal dorang ni sebenar telah menghasilkan seorang anak, malah tidak diketahui ramai orang. mari kita sama-sama saksikan...



tu dia..sape tak kenal tu tak tau le..

+

en kacang a.k.a mr bean, pemusnah harapan bangsa..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


hasil miyabi + bean ( kredit pada tukang edit, hahaha..)





* p/s : hanya untuk suka-suka saja





Tabiat Kerja 1Malaysia



tabiat kerja 1Malaysia. rasanya memang wujud kat kalangan kita semua yetak. 


Top Entri